Tijekom listopada Udruga SVE za NJU zajedno s učenicima osnovnih i srednjih škola ponovno podsjeća na važnost prevencije raka dojke.
Nastavak projekta pod nazivom Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad najavljen je u Glini još 30. rujna 2021. zajedno s udrugom Sv. Agata te srednjom i osnovnom školom Glina, a tom se prilikom obilježila i prva akcija Ružičastog listopada koja je održana upravo u Glini 2017. godine s ciljem promicanja Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka dojke i poticanja žena na brigu o zdravlju.

Ružičasti listopad u Glini

U sklopu „Ružičastog listopada“ Udruga Sv. Agata Glina u suradnji s GDCK Glina organizirala je i održala 2. Biciklijadu.
Biciklijada je bila jedna od aktivnosti kojoj je cilj podići razinu svijesti žena o važnosti redovitih preventivnih pregleda i brige o svom zdravlju te važnosti zdravog način života i važnosti kretanja
Udruga „Sveta Agata Glina“ osnovana s ciljem svekolike pomoći oboljelim ženama od raka, kako poboljšanja kvalitete života oboljelih i liječenih žena tako i unapređenja kvalitete liječenja i psihosocijalne pomoći, edukacije i boljeg informiranja bolesnica, njihovih obitelji i javnosti te nadasve osiguranja logističke podrške ženama oboljelim i liječenim od raka dojke.

Izvor: studentski.hr, facebook udruge Sv. Agata Glina