Najljepši i najsvečaniji dani u godini tek predstoje. Strukovnjaci su dočekali svoju novu školu, a samim time i dolazak prvog Božića u njoj.

Sve moguće nedaće, od pandemije do nesretnog potresa, nisu ih obeshrabrile da uživaju u svakom danu, svakom prazniku i blagdanu.
U sklopu praktične nastave učenici cvjećari su izradili mnoštvo raznih ukrasa. Glavna tema su bili anđeli. Od starih neuporabljivih knjiga izradili su anđele kojima su ukrasili bor u glavnom holu. Dodali su i kuglice od stiropora koje su obložili špagom i uljepšali mašnicom. Na vrh bora postavljen je glavni anđelak, koji je prethodno bio lutka u zimskoj odjeći. Uz malu rekonstrukciju lutka je postala anđeo.

Nisu zaobišli niti jedan ured u školi, te su za svaki izradili adventski vjenčić za vrata. Za zbornicu su aranžirali aranžman u staklenoj čaši u kojoj se također našla svjećica u obliku anđela.
Stepenice koje vode do većine razreda ukrasili su vjenčićima čiji je glavni ukras cvijet izrađen od špage, što je poveznica s glavnim borom.
Pored stepenica su postavljeni stakleni ormarići kojima ovisno o prigodi se mijenja sadržaj. Trenutno je ispunjen kuglicama izrađenim od papirnih trakica, cvjećarske žice i nešto perlica. Našao se tu i božićni aranžman složen u ručno izrađenoj kutijici.
No to nije sve. Na red je došla i predivna školska knjižnica. Kod kićenja bora u knjižnici i holu pridružile su se i djevojke 4.c razreda, modne tehničarke.
Ozračje je bilo ugodno i veselo, te se uz božićne pjesme i zaplesalo.
Nakon ovako okićene škole jedino što preostaje je uživanje i veselo iščekivanje nadolazećih božićnih blagdana i školskih praznika.

Izvor: Sanjica Ladešić