Svečano je sinoć bilo u župi Bl. Alojzija Stepinca u Budaševu. U dvorani pastoralnog centra održana je promocija spota za pjesmu „Blaženi Alojzije“. Autorica stihova Ljiljana Slunjski i skladatelj glazbe Leon Pavlović okupljenima su objasnili kako je nastala ideja i suradnja za pjesmu, a župnik župe Bl. Alojzija Stepinca vlč. Krešimir Bulić izrekao je svoja razmišljanja uz blaženika te iskazao svoju potporu za ovu ideju i spot.
Video i montažu potpisuje Goran Jurić, a u spotu pjevaju učenici 3. razreda OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće odjeveni u majice koje je za njih osmislio Sito tisak Dolenčić. U ulozi blaženog Stepinca u spotu se pojavljuje i Siniša Medarić.
Snimanje spota za pjesmu financijski je osigurala Sisačko – moslavačka županija, a isti je sniman u Budaševu, ispred katedralne župe Uzvišenja svetog Križa u Sisku i u Sisačkoj biskupiji.Promociju spota ispunile su izvedbe mladih violinistica župe – Lucije Pavlović i Korine Petre Čondić, a potom su nazočni pjesmom i plesom proslavili video uradak koji je dokaz kako i mala zajednica vjernika može pokrenuti veliku stvar kao što je snimanje spota za dojmljivu pjesmu posvećenu blaženom Alojziju.

Blaženi Alojzije – Radost Budaševo

 

 


Izvor: ŽČ