Izaslanica premijera i ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je 1. svibnja 2021. društveno-kulturni centar i dječju igraonicu u Društvenom domu naselja Rajić u gradu Novska, projekt vrijedan 5,6 milijuna kuna, financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja.
U pratnji ministrice Vučković bili su saborski zastupnik Ivan Celjak i domaćin Marin Piletić, gradonačelnik grada Novske.

Stari društveni dom je uređen, ali su u njemu otvoreni i novi sadržaji. U prizemlju je uređena dječja igraonica za polaznike programa predškole, a očekuje se i otvorenje odgojne skupine s početkom nove pedagoške godine. Na katu kulturno-društvenog centra Rajić nalazi se i uređeni prostor za sve vrste kulturnih aktivnosti.
Taj će prostor služiti za provođenje aktivnosti djelatnika gradske knjižnice, centra za mlade i brojnih drugih udruga.
Obnovljena dvorana napokon može ugostiti sve vrste manifestacija, no i dalje će služiti učenicima Osnovne škole Rajić za tjelesne aktivnosti.

Ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda stanovnika Sisačko-moslavačke županije te razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima provedbom ovakvih i sličnih projekata izuzetno je važno te doprinosi zapošljavanju i naseljavanju, u konačnici i ostanku obitelji na ruralnim dijelovima Sisačko-moslavačke županije.

Izvor: grad Novska