Prije samo tri dana napustio nas je legendarni Đorđe Balašević, a sinoć je posljednje zbogom rekao i legendarni rukometaš i rukometni trener Zlatko Saračević.

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan „Zlatko“ Saračević umro je u koprivničkoj bolnici u 60. godini života, nakon što mu je pozlilo poslije utakmice ŽRK Podravke, koju je trenirao, protiv Lokomotive. Saračević je bio ponosan na svoju „Podravku“ koja je jučer u najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa u Koprivnici pobijedila Lokomotivu sa 32:29 i zakoračila prema naslovu prvakinja. Nakon utakmice mu je naglo pozlilo te je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Sumnjalo se na srčani udar, preminuo je nakon neuspjelog pokušaja oživljavanja.

Saračević je rođen 5. srpnja 1961. godine u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. Kao hrvatski reprezentativac bio je osvajač zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1993. godine u Languedoc-Roussillonu te brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine. Bio je i svjetski doprvak na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. te olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine, dobitnik je Državne nagrade za šport „Franjo Bučar“.

Sa Zagrebom je bio europski prvak dvije godine zaredom, 1992. i 1993., dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. godine.
Nakon uspješne rukometne, započeo je i trenersku karijeru, a tijekom niza godina kao trener je vodio Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb te Podravka Vegetu.

Izvor: Hina
Photo: Portal Priznajem, epodravina.hr