Predstava o bl. Stepincu izvedena u Topuskom


Jubilarna izvedba predstave o Stepincu u Topuskom

U subotu, 21.travnja, članovi dramske skupine „ Glumci – župljani „  iz Župe bl. A. Stepinca iz Budaševa, gostovali su u Topuskom s predstavom o životu  Blaženika, zaštitnika njihove župe.
Poziv za gostovanje stigao je od g. Ivice Kuzmića, načelnika Općine Topusko koji je predstavu već gledao u Glini.
Ovo je bila jubilarna deseta izvedba predstave, a domaćini su dali sve od sebe kako bi gostima iz Budaševa gostovanje u njihovoj sredini učinili doista nezaboravnim.
Boravak u Topuskom počeo je zajedničkim kupanjem u Top termama, nakon toga je pred publikom u Kino sali u Topuskom izvedena predstava.
Njoj su nazočili stanovnici Topuskog, predstavnici općinskih vlasti kao i fra Goran Rukavina, župnik Župe pohoda bl. Djevice Marije iz Topuskog.
Po završetku su gosti iz Budaševa od domaćina dobili na dar sliku Portala u Topuskom.
Nakon toga druženje je nastavljeno u Hotelu Toplice uz domjenak i tamburaše iz Gređana.
Lokalni mediji također su bili na izvođenju predstave i o samoj predstavi zatražili izjave od domaćina, g. Ivice Kuzmića, voditeljice skupine Ljiljane Slunjski, glavnog glumca Siniše Medarića, predstavnice Pastoralnog vijeća župe iz Topuskog i ravnateljice Top termi Topusko, gđe. Đurđe Kovačević te jednog od glumaca koji glumi tri uloge u predstavi, Tomislava Jelića.
S ponosom nastavljamo širiti istinu o zaštitniku naše župe, dužnost nam je progovarati o njemu sada i uvijek, Stepinac je svevremenska osoba i tema, on je stijena našega naroda i netko s kim se jako ponosimo i tko nam svima treba biti uzor  – rekla je voditeljica dramske skupine „ Glumci – župljani „ iz Budaševa, Ljiljana Slunjski.