Jučer je u Sisku obilježena 29. obljetnica osnivanja Gradske organizacije HDZ–a Sisak.
Obilježavanje je započelo sjednicom Županijskog odbora HDZ–a Sisačko-moslavačke županije, a nastavljeno je svečanošću u hotelu Panonija.
Brojnom okupljenom članstvu, gostima i simpatizerima, u ulozi domaćina, najprije se obratio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ivan Celjak, koji je prisutne podsjetio na okolnosti u kojima je osnovan sisački HDZ, a koje su bile vrlo složene i nimalo lake.
Pohvalivši rad sadašnje Vlade koji je mjerljiv dobrim rezultatima, istaknuo je kako upravo takav model rada precrtava i GO HDZ u Sisku.
Osvrnuo se i na trenutno stanje u gradu Sisku u kome HDZ, kao oporba, nudi konstruktivna rješenja mnogih važnih problema, ali je ignoriran od trenutne gradske vlasti.
Skup je također pozdravio i Ivan Bobetko, jedan od osnivača sisačkog HDZ-a, prisjetivši se kako je sve to izgledalo u vremenu u kome se događalo. Izrazio je velik ponos na činjenicu što je “jedan od utemeljitelja HDZ-a i prvi glavni tajnik stranke, uz privilegiju da živi i radi s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom kao i na to što je Hrvatska demokratska zajednica ispunila sva obećanja koja je dala hrvatskom narodu”.

Župan Ivo Žinić istaknuo je pozitivne trendove gospodarskog rasta za koji je zaslužna Vlada RH, brojne projekte u Sisačko-moslavačkoj županiji zahvaljujući upravo potpori Vlade, te važnost nastavka razvoja demografske politike i ulaganja u područja koja za cilj imaju otvaranje novih radnih mjesta.
Gost na skupu u Sisku bio je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je u pozdravnom govoru naglasio veličinu obljetnice i važnost ovih 29 godina HDZ-a u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.
Zahvalio je svim utemeljiteljima, hrvatskim braniteljima, članicama i članovima stranke na predanom radu u provođenju politike HDZ-a, a na dobrobit svih Siščanki i Siščana, kao i svih žitelja naše Županije.
Istaknuo je kako je, zajedno sa svojim suradnicima ministrima u Vladi RH, na Županijskom odboru u Sisku, prisutnim kolegicama i kolegama predstavio osnovne smjernice politike stranke i politike Vlade o svim pitanjima u trokutu: fiskalna konsolidacija, strukturne reforme i investicije, s naglascima na ključna pitanja.
Naglasio je značaj jučer održane telefonske sjednice Vlade posvećene Petrokemiji na kojoj su se donesenim odlukama stvorili svi konačni preduvjeti za dokapitalizaciju Petrokemije koja će se odigrati u narednih nekoliko dana.
U Petrokemiji će uskoro biti nova struktura vlasništva što je početak nove faze za još 50 godina ove važne tvornice u Kutini, zaključio je Plenković.
Uz predsjednika HDZ-a, na obljetnici u Sisku su jučer bili i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta te potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat, ministar državne imovine i član predsjedništva HDZ-a Goran Marić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Josip Šarić, župan SMŽ i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a SMŽ Ivo Žinić, zamjenik župana i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a SMŽ Roman Rosavec, saborski zastupnici Željka Josić i Stipo Šapina, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, predsjednica Županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić te brojni visoki gosti.

 

   

Foto izvor: hdz.hr