Cilj provođenja ovih pojačanih aktivnosti je sprječavanje prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama

U razdoblju od 11. do 14. studenog 2022. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova pa tako i Policijska uprava sisačko-moslavačka će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

U vrijeme prošlogodišnje proslave „Martinja“ (od 11. do 14. studenog 2021. godine) na prometnicama Policijske uprave sisačko-moslavačke evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a tri osobe lake tjelesne ozljede, dok je u osam prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći jedan sudionik je bio pod utjecajem alkohola.

U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

Savjeti vozačima:

– ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – time nećete nikoga
dovesti u životnu opasnost;

– koristite javni prijevoz;
– koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije;
– unaprijed se dogovorite tko neće konzumirati alkoholna pića i voziti natrag;
– zapamtite, vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe,
već i 
ostale sudionike u prometu.

Izvor: PU sisačko-moslavačka
Foto: ilustracija