Provaljivali u teretna vozila i automobile, dok su osobe u unutrašnjosti spavale te su otuđivali novac, bankovne kartice, osobne dokumente, kartice za gorivo, mobitele i drugo

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su složeno kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije starosti 29, 32 i 61 godinu. Zbog sumnje u počinjenje 27 kaznenih djela krađa i teških krađa, osumnjičeni su u četvrtak 9. veljače, oko 2 sata uhićeni na odmorištu uz autocestu A3 (kod Starog Petrovog Sela).

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u razdoblju od srpnja prošle godine do 9. veljače ove godine, na odmorištima (Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica), uz autocestu A3, u više navrata provaljivali u teretna vozila i automobile, dok su osobe u unutrašnjosti spavale te su otuđivali novac, bankovne kartice, osobne dokumente, kartice za gorivo, mobitele i drugo.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su na području Policijske uprave Zagrebačke i Policijske uprave vukovarsko-srijemske također počinili po jedno kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pretražen je i osobni automobil, kojim su se koristili osumnjičeni, a u kojem su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 32.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će potom biti predani Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Foto: ilustracija
Izvor: PU  sisačko-moslavačka