45 DJECE S PODRUČJA GRADA PETRINJE OTPUTOVALO NA LJETOVANJE

Zahvaljujući suradnji Grada Petrinje i Grada Zagreba i ove godine na ljetovanje putuje 45 djece s područja Grada Petrinje.

” Ove godine naša djeca i njihovih 5 voditeljica ljetovat će u hostelu „Loda“ u Skradinu. Ovakva suradnja s Gradom Zagrebom već je postala tradicija pa će tako i ove godine ljetovanje trajati 7 dana, od 06.08. do 13.08.2018. godine. Naša djeca će tamo imati mnogobrojne aktivnosti i stručno vodstvo. Imat će mogućnost naučiti plivati, te razvijati svoje sposobnosti u nekim drugim aktivnostima. Ovo je odlična prilika da se malo osamostale i steknu nova poznanstva, a ujedno i da se dobro odmore” – stoji na službenoj facebook stranici “Rad za naš grad”.


„Mislim da je to jedna dobra i lijepa tradicija, to je jedan kontinuitet lijepog prijateljstva Grada Zagreba i Grada Petrinje. Zahvaljujući gradonačelniku Bandiću djeca ponovo idu na more i to je rezultat nečega što gradi prijateljstvo između mene i gospodina Bandića, te je za nas to velika pomoć. Znamo da su prošle godine išle ciljane skupine klinaca, a sada pak nova grupa klinaca te mislim da smo s tim napravili dobro djelo, pogotovo za djecu koja nisu nikada bili na moru ili nisu imali tu priliku. Ta prilika se ostvaruje danas i želim da u jednom dobrom raspoloženju s voditeljicama zajednički se dobro upute i vrate i što je najvažnije da ova djecu steknu neke nove navike i nove prijatelje, neka im to bude novi izazov i prava avantura. Kao gradonačelnik ću nastojati uvijek pomoći na način da kroz prijateljstvo imamo ovakve sadržaje koje daju nadgradnju i standard života u ovo vrijeme kad znamo da nije lako niti živjeti u Petrinji niti otići na more.”

 

GDJE JE “ZAPELO” U SISKU?

Podsjetimo, u lipnju smo pisali o vijesti kako je Grad Sisak pod vodstvom gradonačelnice Ikić Baniček, objekt smješten na jednoj od najljepših plaža Srednje Dalmacije, u Zaostrogu, dao na korištenje ŠRC-u, odnosno ŠRC ugostiteljstvu, koji se doregistrirao za obavljanje putničke djelatnosti.

Dugi niz godina upravo je taj objekt slovio kao jedan od najekskluzivnijih i najopremljenijih hostela za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Odmaralište Zaostrog nalazi se na samom moru svega nekoliko metara od prekrasne šljunčane plaže. Sastoji se od 33 sobe i to višekrevetne sobe s kupaonicom, klimom i grijanjem. Tu se nalazi opremljeni, klimatizirani i grijani restoran, zatim asfaltirano igralište, a blizina mora i prirodne ljepote, ono su što dodatno privlači posjetitelje.

Budući hostel raspolaže prilično velikim brojem smještajnih kapaciteta bilo je za očekivati kako će već ovo ljeto, sisački osnovnoškolci imati priliku ljetovati u ovom sisačkom biseru na moru.

Na društvenim mrežama, ogorčeni roditelji pokrenuli su raspravu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Neslužbene su informacije kako odmaralište ponovo treba dobiti kategorizaciju tako da sisački mališani ove godine ostaju bez ljetovanja. Alternativno rješenje kako bi sisačka djeca ipak išla na more, očito se nije tražilo, budući nema informacija da je itko od osnovnoškolaca na račun Grada otišao na ljetovanje.


Izvor: facebook.com/RadZaNasGrad/, facebook.com/groups/sisačkiforum.

Foto: ŠRC, facebook.com/RadZaNasGrad/