Ako mislite da se na ovim neizdrživim temperaturama ne možete zabaviti i pritom ostati fit, varate se. Ne morate trenirati kao profesionalci kako biste ostali u formi preko ljeta. Razne aktivnosti na otvorenom bit će dovoljne kako biste trošili suvišne kalorije. Ljeto stoga provedite aktivno, a jesen dočekajte u top formi! Prednost je što tijekom ljetnih mjeseci vitku figuru možete održati i bez napornih treninga u zatvorenim, zagušljivim prostorima.

Plivanje
Kada temperature krenu prema maksimumu, najbolji način trošenja kalorija je plivanje, odnosno sve aktivnosti koje se izvode u vodi. Uz osvježenje koje nam hladna voda nudi dobit ćemo i odličnu aerobnu vježbu, a pritom uživati. Ne morate biti stručnjak u plivanju da biste potrošili kalorije. Pronađite svoj stil i dobro se zabavite.

Vježbe u vodi
Ako niste veliki ljubitelj samog plivanja pokušajte s vježbama u vodi. Povećani otpor kojeg pruža voda predstavlja opterećenje kojim se može djelovati na jačanje muskulature, a samim vježbanjem u toploj vodi pospješuje se cirkulacija, umiruje živčani sustav, smanjuje mišićna napetost čime se omogućuje bolja pokretljivost u pojedinim zglobovima. Iskušajte ovu zabavnu aktivnost kojoj ćete se sigurno vraćati.

Razgledavanje
Ako ste negdje na odmoru imate savršenu priliku da malo razgledate ljepote prirode, znamenitosti ili jednostavno malo prošećete na svježem zraku u novom okruženju. Šetnja je uvijek izvrstan način trošenja kalorija, bez pretjeranog napora, a s mnogim dobrobitima za cijelo tijelo. Izazovite svoju zadnju ložu i stražnjicu te odaberite brdovit put, kako biste si dali malo dodatnog izazova i testirali svoje granice.

Vožnja bicikla
Vožnja bicikla izvrstan je način da uz razgledavanje prirode odradite dobar trening nogu. Lagano bicikliranje troši više kalorija od hodanja, a ukoliko odaberete brdovit teren, još i više! Ovo je savršena aktivnost na otvorenom, izvrstan trening te zabava za cijelu obitelj.

Odbojka na pijesku
Ako ste sretni da boravite blizu plaže ili na plaži imate tu mogućnost, odbojka na pijesku je odličan način da se aktivirate i oblikujete svoje tijelo. Ovom igrom možete potrošiti mnoštvo kalorija, a pritom se itekako dobro zabaviti.

Badminton
Ova popularna igra vašem tijelu će osigurati izvrstan trening. Odlična aktivnost za cijelu obitelj i način da potrošite kalorije istovremeno se dobro zabavljajući.

Yoga
Yoga je opuštajuća aktivnost kojoj se možete vraćati kroz cijelu godinu, no poseban užitak ju je izvoditi na svježem zraku. Istražite razne pokrete, pronađite sebe, te ovoj umirujućoj aktivnosti dajte priliku da vas opusti nakon cijelog dana ili pak razbudi na početku istog.

Rolanje
Rolanje je idealan način trošenja kalorija i istovremenog oblikovanja tijela, pogotovo nogu i stražnjice. Rolati možete gdje god to zaželite, a što jači tempo uhvatite, više će vas hladiti vjetar i brže ćete trošiti kalorije.

Igra dodavanja lopte (picigin)
Ova vam je igra sigurno dobro poznata! Ako niste baš tip od izležavanja po plaži, dodavanje loptom u plićaku savršen je način da izbjegnete prženje na suncu i malo se aktivirate. Što vas je više, zabava je veća zato skupite ekipu i dobro se zabavite.

Izvor: fitness.com.hr
Photo: unsplash.com