Siščanin i saborski zastupnik Ivan Celjak uputio je ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovanu Fuchsu poziv za organiziranjem nastave na potresom pogođenim područjima na način koji je u najboljem interesu djece.

Zastupniku Celjaku obratili su se zabrinuti roditelji i učitelji s područja grada Siska te ga obavijestili kako većina djece nije spremna za odlazak u prostore škole, a posebno u ovim nesigurnim vremenima u druge, djeci nepoznate objekte, a što je organizirao Grad Sisak inzistirajući da se nastava odvija fizičkim putem.
Osnivač osnovnih škola na području Siska je Grad Sisak i poziva ih na razumijevanje roditelja i učitelja.

U zadnjih 18 dana djeca u Sisku osjetila su oko 850 potresa. Nitko od Siščana, a pogotovo naša djeca nisu očekivala da će nam se životi, obveze, navike promijeniti u svega nekoliko sekundi. I jutros smo osjetili potres… Roditelji osnovnoškolske djece ali i učitelji ističu kako su djeca u strahu, reagiraju na svaki šum, odbijaju ući u vlastite domove, žele blizinu roditelja, a moraju na nastavu u školske objekte.
Ovog trenutka djeca nisu spremna pohađati nastavu i jedina ispravna odluka je odgoda nastave u osnovnim školama u Sisku. Radi najboljeg interesa djece.

Konvencija o pravima djeteta kaže da se u svim postupcima s djecom prvenstveno mora voditi računa o najboljem interesu djeteta.

Zbog svega navedenog Ivan Celjak uputio je službeni poziv za organiziranjem nastave na potresom pogođenim područjima, sukladno stvarnoj situaciji i uvjetima pojedinih školskih objekata.