7. Međunarodni karate “Grobničan Kup”

U subotu 16.02.2019. održan je 7. Grobničan kup u Čavlima kod Rijeke gdje je nastupalo 450 natjecatelja. Za ŠKK “Tigar” Sisak natjecali su se: Lana Flekač, Lara Pahić, Vanja Šabić, Nela Smiljanić, Tia Škrljac, Lucija Bunjevac, David Makar, Fran Crnolatac, Korina Klarić, Luka Stefano Ciprić, Andreas Glavaš, Roko Dumbović.

Fran Crnolatac nastupao je u kategoriji cicibana gdje je pomeo konkurenciju i osvojio zlatnu medalju. Lara Pahić i Nela Smiljanić natjecale su se u kategoriji učenica gdje su pobijedivši ostalu konkurenciju našle u finalu. Lara je osvojila zlato, a Nela je uzela srebro. U kategoriji učenice open Vanja Šabić osvojila je srebrnu medalju. Lana Flekač ovoga puta nije uspjela izboriti odličje. David Makar natjecao se u kategorijama mlađih učenika i učenika gdje je osvojio broncu i srebro. Fran Crnolatac , David Makar i Adem Kekić iz karate kluba Sisak odradili su kategoriju mlađih učenika kao kata tim te osvojili zlatnu medalju. Djevojčice Vanja, Lara i Nela imale su opaku konkurenciju u kategoriji učenica te su osvojile srebrnu medalju. Andreas Glavaš natjecao se u kategorijama juniora i po prvi puta seniora. Glavaš je u obje kategoriji uzeo srebro. Kataši su osvojili dvije zlatne medalje, šest srebrnih i jednu brončanu te su još jednom učinili ponosnom svoju trenericu Ivu Dužić.

Korina Klarić natjecala se u kategoriji učenica do 40 kilograma gdje ovog puta nije uspjela izboriti odličje. Tia Škrljac je u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma osvojila brončanu medalju. Lucija Bunjevac brončana je bila u kategoriji kadetkinja iznad 54 kilograma. Naš osvajač europske medalje Luka Stefano Ciprić natjecao se u kategoriji kadeta iznad 70 kilograma i juniora do 76 kilograma. Ciprić je potvrdio svoju kvalitetu osvojivši u obje kategorije zlato. Roko Dumbović je svoju konkurenciju u kadetima do 52 kilograma pomeo sve do samog finala. U finalu Dumbović ipak nije uspio uzeti zlato te je osvojio srebrnu medalju.

“Tigar” je u ukupnom poretku na ovom turniru završio kao 4. klub od 56 klubova. Idući vikend “A” ekipu čeka Slovakia open u Bratislavi, a mlađu ekipu za dva tjedna čeka turnir u Virovitici.

Izvor i foto: Karate klub “Tigar”