Foto-natječaj „Volim svoju županiju“ održan je šestu godinu zaredom u organizaciji Hrvatske zajednice županija. Odabrana je i najbolja fotografija za 2021. godinu, a među prve tri po ocjenama stručnog žirija našla se i fotografija Marije Čehko iz Sisačko-moslavačke županije.

Podsjetimo, projektom se promoviraju ljepote svih hrvatskih krajeva, a najbolje fotografije birane su u dvije kategorije; prema ocjeni stručnog žirija i prema najviše prikupljenih glasova na društvenim mrežama. Predsjednica stručnog žirija i ove je godine bila Mare Milin, a na natječaj je bilo prijavljeno čak 2700 fotografija.

Odlukom stručnog žirija, pobjedu je odnijela fotografija „Ljubav“ autora Lea Lendića iz Splitsko-dalmatinske županije.

„Šest godina je prošlo otkada smo pokrenuli prvi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“. Zajedno s vama gradili smo priču koja se svake godine sve više razvijala i na tome vam neizmjerno hvala“, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk na online proglašenju najboljih fotografija održanom 11. svibnja.

Da žiri iz godine u godinu nema lak zadatak ne potvrđuju samo brojke koje kažu da je do sada na natječaj prijavljeno više od 13 000 fotografija 4500 autora, već i predsjednica stručnog žirija, naša profesionalna fotografkinja Mare Milin. „Ovogodišnji postav izložbe, koju čine po jedna fotografija iz svake županije, je najraznolikiji dosad. Imamo krajolike, tradiciju, životinje, a prije svega – ljude, što smo i željeli postići ovim projektom. Prvi puta na prvom mjestu od provedbe natječaja imamo ljudski lik, a slika je čista emocija“, ističe Milin.

Drugo mjesto dodijeljeno je Tomislavu Jugkalu iz Zagrebačke županije za fotografiju „Tri ceste“, a treće Mariji Čehko iz Sisačko-moslavačke županije za fotografiju „Igre prijestolja u Lonjskom polju“.

Pobjedu u kategoriji najviše osvojenih glasova donio je Davorin Jurković iz Primorsko-goranske županije svojom fotografijom naziva „Lane“, a osim pobjedničkih fotografija stručni je žiri odabrao još njih 20-ak koje su se istaknule.

Cijelu galeriju izabranih fotografija možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://hrvzz.hr/projekti/volim-svoju-zupaniju

Izvor: hrvzz.hr
Foto: hrvzz.hr