Objavljen natječaj za nastavak izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak


Hrvatske autoceste su u srijedu, 3. ožujka u Europskom oglasniku javne nabave i Elektroničkom oglasniku javne nabave, objavile javni natječaj za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, dionice Lekenik-Sisak, čime su pokrenute daljnje aktivnosti za završetak ove dionice autoceste.

Podsjetimo, Vlada je još 4. veljače usvojila zaključak o dovršenju izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice od Lekenika do čvora Siska. Hrvatske autoceste ishodile su građevinsku dozvolu za dionicu Lekenik-Sisak, radovi na izmještanju instalacija su u tijeku, a od ukupno ugovorenih 23 milijuna kuna do sada je realizirano radova u vrijednosti 17,7 milijuna kuna.

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta na dionici Lekenik – Sisak su u tijeku (trošak se procjenjuje na 25 milijuna kuna), a javna nabava usluge nadzora nad radovima, procijenjene vrijednosti, 7,5 milijuna kuna, bit će pokrenuta u travnju ove godine. Također, tijekom veljače već je pokrenuta javna nabava arheoloških istraživačkih radova.

Ukupna procijenjena vrijednost radova izgradnje te opremanja kompletne ove dionice autoceste iznosi 300 milijuna kuna (uključeni putni prijelazi), a planirani rok za izvođenje radova je dvije do dvije i pol godine.

Izvor: Hina