Iza nas je najuzbudljivije Svjetsko prvenstvo u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu. Punih mjesec dana uživali smo u čarima nogometne igre diljem Rusije i svjedočili fenomenalnom uspjehu Vaternih koji će srebrnim slovima biti upisan u hrvatsku povijest.

Nakon kratkog odmora polako se vraćamo domaćim nogometnim natjecanjima, koja i nisu nešto gledljiva. Uostalom onaj tko si ne može priuštiti plaćanje B-neta, Max TV-a i sl. nogomet može gledati samo uživo, jer na HRT-u od sporta se može pogledati jedino Gari Kasparov kada na nekom Jadranskom festivalu igra sam protiv stotinjak ljudi i zamislite, sve ih pobjedi… nimalo uzbudljivo.

No vratimo se mi nogometu i našem Sisku. Prije nekoliko mjeseci NK Metalac Sisak dobio je novu Upravu. Sve od reda mladi dečki željni rada i pozitivnih rezultata za svoj kvart, grad i domovinu. Moram priznati da sam bila pomalo skeptična kako će se ta priča zavrtjeti, kako će pronaći sponzore, platiti obveze i kako uopće izgurati jednu sezonu sa praznom blagajnom, jer iza sebe nemaju nikakvog velikog vođu iz sjene.

No, prevarila sam se. S Metalca je sjevnula strašna poruka svim siščanima kojima je nogomet tek druga najvažnija sporedna stvar na svijetu, jer prva je trač. Sjevnula je poruka zajedništva, poruka da kao što Grdović kaže „nije u šoldima sve“. Baš kao i Vaterni, dečki s Metalca uspjeh žele temeljiti na zajedništvu, žele nam pokazati i prosvjetili nas da je zapravo potrebno samo malo truda i volje, da je potrebno „samo“ zatomiti vlastite interese i da se posao može odraditi i više nego odlično.

U trenutku kada su preuzeli klub, gotovo da su jedva pronašli klupske prostorije obzirom na visoku travu i korov. U prvoj akciji čišćenja i uređenja sudjelovalo je pedesetak članova i prijatelja kluba, a već ovih dana se sprema nova akcija kako bi teren zablistao na otvaranju još jedne sezone. Vjerujem da će ovaj put biti daleko više ljudi, onih koje je pogodila poruka koju ovi dečki šalju, i koju nam je u konačnici i naš Zlatko Dalić poslao: „ Zajedno smo jači, zajedno možemo sve i kada smo zajedno uspjeh neće izostati“.

Obzirom da smo zaključili da na HRT-u nema nogometa, izvedite svoje obitelji, supruge, djecu, bake i djedove na sisačke nogometne terene i uživajte, jer koliko god sada stvari bile teške,koliko god nogomet bio na niskim granama, budimo zajedno i bodrimo jedni druge. Jer tko zna, možda ćete imati čast gledati neke nove Modriće, Rakitiće i Mandžukiće u nastajanju.