Nico Rosberg: MATE RIMAC JE EUROPSKI ELON MUSK


EUROPE’S ELON MUSK! RIMAC, THE FASTEST HYPERCAR IN THE WORLD!

Bivši svjetski prvak Formule 1 Nico Rosberg proveo je neko vrijeme s osnivačem hrvatske tvrtke, Matom Rimcom, uoči otvaranja ovog sjajnog automobilskog događaja.

Rimac C-Two je ponosno izložen u salonu automobila u Ženevi . Osim nove boje, izgleda prilično jednako kao i automobil koji je izvorno predstavljen na prošlogodišnjem sajmu, ali ipak nije. Razlog je “monocoque”.

– Razgovarao sam s jednim od glavnih inženjera u Porscheu gdje sam te spomenuo, tada mi je inžinjer rekao: ‘Ja jesam inženjer, ali Mate je na nekoj drugoj razini.’ To je bilo odlično čuti”, kazao je Rosberg.

monocoque

Na sajmu je osim automobila izložena šasija s nazivom “monocoque“, unikatni Rimčev proizvod mase manje od 200kg i ujedno najveći karbonski element izrađen u industriji općenito.

Monokok osim što povezuje putničku kabinu, već i kompletan pogon, uključujući prednji i stražnji ovjes. Rezultat je automobil s bezprijekornom torzijskom krutošću.
Osim monocoque dizajnirani su novi motori s jednostrukim mjenjačima i novim pretvaračem.

 

Čini se da postoje posebne osobine koji im pomaže da dosegnu vrijeme od 1,9 do 100 km / h (1,85 sekundi do 60 milja na sat). Morati ćemo malo pričekati prije nego otkrijemo sve detalje. Kazao je Roseberg usporedivši Matu Rimca s Europskim Elonom Muskom.

Detaljnije u videu.