Sisačko-moslavačka županija u proteklom razdoblju provela je energetske obnove na školama, a jedna od njih je i Područna škola Osekovo koju je u ponedjeljak, 7. veljače 2022. godine posjetio župan Ivan Celjak. Zadovoljavajući energetski certifikat postignut je novom fasadom, zamjenom vanjske i unutarnje stolarije, zamjenom krovišta, sustava grijanja i osvjetljenja. Ukupna vrijednost investicije iznosi bliže 2,3 milijuna kuna.

Sisačko-moslavačka županija preko Županijske uprave za ceste nastavlja s obnovom cestovne infrastrukture i na ovom dijelu županije. Izvršeni su izvanredni radovi održavanja kolničkog zastora u naselju Stružec i naselju Voloder ukupne duljine 1690 metara i vrijednosti radova, saniran je i most u mjestu Osekovo na županijskoj cesti, što predstavlja investicije od 1,3 milijuna kuna.

Nećemo se zaustaviti s obnovom cesta na području Popovače. Slijedi nastavak sanacije ceste u Strušcu ukupne duljine 1,2 km, cesta u Ciglenici, ukupne duljine 1,2 km, sanacija mosta na vodotoku Voloderac u Voloderu i mosta u Gornjem Krivaju na kanalu u Voloderskoj ulici“, najavio je župan Celjak te dodao „To su važne investicije za Popovaču jer važno je imati kvalitetne ceste i infrastrukturu. Vidimo što znači autocesta za razvoj gospodarstva na ovom području. Na ovom dijelu županije imamo kvalitetne poduzetničke zone i to je ono što nedostaje onom drugom dijelu županije, području Siska i Banovine i zato je završetak autoceste Sisak-Zagreb od iznimne važnosti.