U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 30. lipnja do 2. srpnja biti održan 5. Mladifest Hrvatska u župi sv. Kvirina u Sisku pod geslom „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ Mudr 7,11.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 14. lipnja ispred bazilike sv. Kvirina pripreme su u tijeku, a 5. hrvatski Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, tijekom tri dana donosi iznimno zanimljiv i sadržajan duhovni program s brojnim gostima. Detaljan program predstavili su okupljenima te pozvali mlade u Sisak biskup Vlado Košić, povjerenik za pastoral mladih Marijan Štingl, župnik domaćin Robert Jakica i predsjednik Marijine legije iz Petrinje Vlado Sučec.

Već prvog dana u petak 30. lipnja, posvjedočit će izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić te promotorica trajnog euharistijskog klanjanja Nada Barun. Katehezu će održati međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, a zatim slijedi misno slavlje koje će predvoditi sisački biskup Vlado Košić. Na kraju prvog dana bit će održan i križni put, a za svaku postaju razmatranje je napisao jedan hrvatski branitelj.

Drugi dan započinje koncertom Nazaretske skupine Marijine legije, a slijedi svjedočanstvo fra Marinka Šakote koji će progovoriti o svom poznanstvu s fra Slavkom Barbarićem koji je pokrenuo međugorski Mladifest 1989. godine. O svom obraćenju govorit će i bivši vaterpolo reprezentativac Vedran Jerković, a katehezu će održati fra Marin Karačić. U večernjim satima slijedi koncert duhovne glazbe s brojnim izvođačima duhovne glazbe.

Trećeg dana Mladifesta meditaciju na temu ovogodišnjeg gesla održat će kancelar Sisačke biskupije mr. Janko Lulić, a svjedočit će poduzetnica Jana Radeljak te bračni par Pere i Katarina Eranović. Misno slavlje predvodit će šibenski biskup Tomislav Rogić, a ovogodišnji Mladifest završit će klanjanjem koje će predvoditi povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Marijan Štingl.

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te band članova Marijine legije „Kraljica od Sabe“. Njihova pjesma „Vodi nas“ himna je 5. Mladifesta Hrvatska, a spot će uskoro biti predstavljen javnosti.

Pozvavši u Sisak biskup Košić je rekao kako je ovo zborovanje prožeto molitvom i svjedočanstvima koja potiče mlade da ustraju u vjeri i da dožive zajedništvo i ljepotu Crkve, te kako sve koji dolaze u Sisak očekuju otvorena srca i domovi.

Više informacija o hrvatskom Mladifestu mogu se naći na internetskoj stranici te na Instagram i Facebook profilu festivala.