Sisak, 24. svibnja 2021. -„Drago mi je što se vidimo u Sisku ususret drugom krugu izbora od kojeg očekujemo da će Ivan Celjak ostvariti pobjedu i još snažnije potvrditi ono što je već potvrdio u prvom krugu izbora za župana, da je najkvalificiraniji kandidat kojeg podržava ogromna većina građana Sisačko-moslavačke županije”, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prilikom posjeta Sisku gdje je pružio punu podršku Ivanu Celjaku, kandidatu za župana Sisačko-moslavačke županije.

“Ivan zna kako diše ovaj kraj, obrazovan je, mlad i pun energije i HDZ, ali prije svega građani Sisačko-moslavačke županije, u njemu imaju župana na kojeg će se moći osloniti. Pred svima nama u Hrvatskoj su veliki izazovi, pogotovo u ovoj županiji koja je uz sve nedaće pretrpjela potrese”, istaknuo je Božinović te dodao kako je jako važno razumijevanje između Vlade, između župana, gradonačelnika, načelnika na ovom području.
“Velik je posao iza nas, ali i pred nama, treba nam pravi početak, trebaju nam ljudi koji su potpuno predani svom poslu, a Ivan Celjak je, rekao bih, najprepoznatljiviji kandidat na ovim izborima u županiji kao nova snaga koja će sigurno raditi sve u najboljoj, ne samo vjeri, nego i sa znanjem i sposobnošću da Sisačko-moslavačka županija izađe iz ove krize puno jača, s puno više kvalitetnijih i radnih mjesta, sa mladim ljudima koji će ovdje dolaziti kako bi nalazili kvalitetne poslove. Sve to u suradnji s Vladom, u partnerstvu s ovakvim županom je garancija sama po sebi. Ivane samo naprijed, treba odraditi još ovaj tjedan, a onda nas čeka pravi posao.“, rekao je Božinović.

Kad je riječ o obnovi ministar Davor Božinović kaže da je „papirnati dio“ posla završen i da se u ljetnim mjesecima očekuje pojačana dinamika radova na obnovi.

„Sad kad smo završili taj papirnati dio posla, dolazi lijepo vrijeme i sad nam treba jedna dinamika koja se već osjeća, koja se već može opipati u zraku i da završimo, kao što sam kazao, drugi krug izbora, da svi sjednemo na svoja mjesta s obnovljenim legitimitetom i povjerenjem građana i idemo napravit posao za Sisačko-moslavačku županiju.“, zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.