Kada ulaze u svijet nesigurnosti, djeca obično koriste omiljenu stvar za igru kao simbol sigurne prošlosti kako bi im pomogla da se osjećaju sigurnije u današnje vrijeme. Ovo je proces koji nije ograničen samo na djetinjstvo. Na primjer, učenici koji se prvi put odsele od kuće, obično sa sobom ponesu svoju omiljenu maznu igračku. Oni su poznati i povezani su sa sigurnošću obiteljskog doma.

Često se koriste u neobičnom okruženju. Njihova prisutnost daje utjehu u situacijama neizvjesnosti te onda pružaju sigurnost kad su odvojeni od voljene osobe. Obično su, ali ne uvijek, mekani i umiljati. Nemojte umanjivati njihovu vrijednost, jer u različitim životnim okolnostima i situacijama znaju biti dobri saveznici. Na primjer, prilikom preseljenja, polaska u vrtić ove igračke ili krpice postaju prijatelji i zaštitinici koji vaša djeca povezuju sa vama.

Ako ih odlučite uzeti svom djetetu, jer ste „vi tako odlučili“, budite pažljivi. Sve je stvar dogovora i dobre komunikacije, stoga učnite to na jedan spontan i miran način, a ne s dugoročnim posljedicama kojih ćete se jako teško riješiti.

Izvor: F. I.