Deveto po redu Hodočašće hrvatskih branitelja Majci Milosrđa održano je u subotu, 4. rujna u Kloštar Ivaniću.
U Parku hrvatskih branitelja predstavnici raznih postrojbi, braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće, a molitvu za pokojne branitelje predvodio je vlč. Mladen Vidak, povjerenik za Pastoral branitelja Sisačke biskupije.
Hodočasnici su se u svečanoj procesiji uputili u Svetište Majke Milosrđa gdje je svečano misno slavlje predvodio sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s vlč. Mladenom Vidakom i župnikom fra Robertom Ćibarićem.
U homiliji biskup se osvrnuo na povezanost između Blažene Djevice Marije i branitelja istaknuvši kako je Marija uvijek bila na strani dobra, a tako su na strani dobra bili i naši branitelji koji nisu htjeli drugome nanijeti zlo, već su branili sebe i štitili druge od zla. Uvijek je teško kad se traži žrtva, ali čovjek to može podnijeti samo kada je uvjeren da je ono za što se ona traži – dobro i pravedno. Biskup je zahvalio svima koji su imali odlučno, spremno, junačko srce uvjereno da se bori za istinu i pozvao sve okupljene na molitvu i poštovanje prema žrtvi svih onih koji su dali svoje živote za Domovinu. Kao narod smo se obranili po zagovoru Blažene Djevice Marije pa budimo zahvalni na tom “čudu”. Nastojimo i dalje ustrajati u dobru, a kako bismo “vjeru sačuvali”, važno je biti pod Marijinom zaštitom.
Lijepo je napomenuti kako je ovo hodočašće “preraslo” granice Sisačke biskupije te Majci Milosrđa hodočaste branitelji iz drugih mjesta šire okolice i Bosanske Posavine.