Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK na adresi Capraška ulica 12 u okviru druge faze projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a” – BOND 2. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te tako osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Povodom svečanog otvorenja okupljenim uzvanicima se obratio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak: “Često govorimo o tome koliki je značaj poduzetništva i gospodarstva u kontekstu revitalizacije naše županije, stoga smo u suradnji s HAMAG-BICRO i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) osigurali beskamatne kredite za koje vjerujemo da će značajno doprinijeti rastu i uspješnom daljnjem djelovanju naših poduzetnika i gospodarstvenika.

Današnje otvorenje ureda HAMAG BICRO, koji će im u svakom trenutku biti na raspolaganju, konkretan je potez kojim država daje podršku gospodarstvu. Ured u Sisku podrazumijeva blizinu usluge, djelatnike koji su na raspolaganju poduzetnicima kako za savjetodavne smjernice tako i za konkretno realiziranje dodjele beskamatnih sredstava i svih drugih dostupnih mjera za poticanje gospodarstva.

Uz ovaj ured, podsjećam kako je i Sisačko-moslavačka razvojna agencija za sve upite poduzetnika i potencijalnih investitora osigurala dostupnost osobe 24 sata dnevno kako bi ih usmjerili gdje i na kojem području ulagati i zadržali kako bi razvijali djelatnost i zapošljavali nove ljude”.

Svečanom otvorenju nazočili su Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO, Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO i u ime domaćina Krunoslava Kosina Milutinović, voditeljica Poduzetničkog inkubatora Sisak te gospodarstvenici s područja županije.