Gradonačelnica Ikić Baniček uputila je pismo županu Žiniću. I ovaj put koristeći metafore traži odgovore na pitanja vezano za poplave na cesti D36 između Siska i Popovače u šumi Brezovica pa tako ističe da: “može koza lagati da joj nije ništa“, ali slomljeni rog, odnosno urušeni most svjedoči da je ipak srušen.

Što je to sve gradonačelnica pitala župana prenosimo u cijelosti:

Poštovani župane sisačko-moslavački,

prošla su već tri dana od zatvaranja za sav promet državne ceste D36 između Siska i Popovače u šumi Brezovica, a da niti vi niti nadležne službe niste građane Sisačko-moslavačke županije informirali o tome što se desilo i koliko će još cesta biti zatvorena za promet. U pitanju je druga najvažnija žila kucavica Siska, cesta koja spaja Sisak s Moslavinom i ostatkom države, a vi ste prigodno zaboravili na nju.

U pitanju je cesta za koju ste upravo vi i vaša desna ruka i zamjenik Roman Rosavec donijeli odluku da se ogradi nasipom, koji je uzrokovao njeno urušavanje. U pitanju je cesta za čije uništenje ste vi direktno odgovorni.

Kao minimum minimuma preuzimanja odgovornosti za prouzročenu štetu od vas očekujem barem da građanima Siska i Sisačko-moslavačke županije javno priznate koliko tjedana će cesta biti zatvorena za sav promet da se ljudi mogu organizirati i pripremiti.

Ne pitam vas zašto ste, umjesto da se omogući slobodan protok vode i zatvaranje ceste na par dana kao svih godina do sada, donijeli odluku da se ogradi i time prouzročili urušavanje ceste i mosta. Pitam vas da priznate ljudima koliko tjedana će morati zaobilazno čak i do 200 kilometara (za teretna vozila) naokolo voziti dok se ne sanira vaša glupost.

Pišem vam jer smatram da je vaša dužnost prema javnosti priznati istinu. Skrivanjem od odgovornosti nećete ništa postići jer „može koza lagati da joj nije ništa“, ali slomljeni rog, odnosno urušeni most svjedoči da je ipak srušen.

S nadom da ćete kao župan druge najnerazvijenije županije u Hrvatskoj smoći hrabrosti i obratiti se građanima pozdravljam vas kao gradonačelnica najrazvijenijeg grada u županiji, koji je odsječen od pola Hrvatske.

Kristina Ikić Baniček

Foto: lokalni.vecernji.hr