Naše tigrice donose u Sisak medalje sa Svjetske lige mladih koja se proslog vikenda održala u Veneciji. U iznimno jakoj konkurenciji 2349 natjecatelja iz 54 države, samo su se najbolji probijali do postolja, a onda je milimetar, djelić sekunde, nijansa odlučivala o sjaju medalje.
Klarić je viceprvakinja u kategoriji kadetkinja -54kg u konkurenciji 95 natjecateljica iz 30 zemalja. U prvom kolu 3:0 pobjeđuje Cipranku, zatim 8:0 deklasira Latvijku, u trećem kolu sa 6:0 prolazi Španjolku. U osmini finala sa 3:0 savladava natjecateljicu iz Bosne i Hercegovine. U četvrtini finala, u neizvjesnom i teškom meču pobjeđuje izvrsnu Mađaricu 3:1. Polufinalnom pobjedom 6:0 nad močnom Francuskinjom Kori ulazi u svoje prvo finale WKF lige mladih. U kasnovečernjem terminu 22:15 željno očekivano finale ipak gubi 0:5 protiv stare poznanice iz Ukrajine. Kapa dolje Kori! Srebro i score 29:6 u 7(6:1) mečeva na tako jakom natjecanju ne može svatko.

Nikolina je brončana u kategoriji juniorki +59kg u konkurenciji 89 natjecateljica iz 29 zemalja.
U prva tri kola redom deklasira Čileanku i dvije Talijanke 9:1, 8:0 i 8:0 (impresivan ulazak u turnir). U osmini finala 4:0 svladava Poljakinju, a u četvrtfinalu 5:0 Švicarku. U polufinalu nesretno gubi od nezgodne Nizozemke 1:4. U meču za broncu pobjeđuje 2:0 neugodnu Irkinju koja se probila iz dna repasažnih mečeva. Nina gdje je granica? 7(6:1) mečeva, ovakav nastup, score 37:5, bronca!

Podsjetimo se, obje naše tigrice su na Svjetskoj ligi mladih održanoj u Poreču polovicom godine također uzele odličja: Nina zlato u juniorkama +59 a Kori broncu u U14 +47.
U kategoriji juniora -61, nastupio je naš Roko Dumbović. Konkurencija od 91 natjecatelja iz 33 zemlje jamčila je dobre mečeve. Roko je u prvom kolu razmontirao 3:0 Talijana, međutim u drugom kolu gubi 3:7 od drugog Talijana kojeg je pobjedio nedavno u Poreču. Score 6:7 u 2 meča puna akcije, želja za pobjedom. Samo naprijed Roko!
Nedostajali su nam nastupi Mislava Plesivčaka i Tie Škrljac koji su zbog ozlijeda i mjera samoizolacije ostali u Sisku.
Čestitke prije svega na izvrsnim nastupima. Sve trenere svoga kluba činite ponosnima, a ponajviše svoga trenera Igora Lovrekovića.

Izvor: Karate klub “Tigar”