Ukoliko smo do nedavno mislili kako su društvene igre pomalo dosadna i zastarjela vrsta zabave, vjerujemo kako je većina promijenila mišljenje igrajući ih tijekom ovog proljeća i trajanja pandemije u svojim domovima. U njima smo pronalazili trenutke zabave, ali i zajedništva na koje nas je „prisilila“ corona!

Podsjetili smo se kako su društvene igre puno više od samih igara. Prilika da se maknemo od samoće, računala i ostalih ekrana kojima smo okruženi veći dio dana i družimo se s obitelji, darujemo im dio vremena, dobrog raspoloženja te svi zajedno osjetimo onu povezanost koju često gubimo u trci sa svakodnevnim obvezama.

Bez obzira budete li ovog ljeta na plaži, u parku, u dvorištu ili na balkonu, nemojte propustiti priliku odigrati koju partiju vaše najdraže društvene igre.
Donosimo tri poznate i popularne igre koje možete odigrati s vašim društvom i ovog ljeta!

Čovječe ne ljuti se

Pa čovječe, nemoj se ljutiti, to je samo igra!! Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih društvenih igara je Čovječe ne ljuti se. Klasik s kojim se može popuniti čitav sat ili još više vremena, a da je i dalje neizvjesno i napeto. Kocka se baca dok igrač nestrpljivo čeka koji će broj dobiti. Možda je upravo jedinica ta koja može figuricu uvesti u kućicu te se spasiti ili očajno treba šestica kako biste ušli u igru. Koja god situacija da je u pitanju, ne možemo poreći da je „Čovječe“ svima pri vrhu ljestvice najboljih društvenih igara ikada. I ne zaboravite, ako budete pojedeni od strane nekog drugog igrača, nemojte se ljutiti!

Pantomima

„Vuk! Ne, pas! Čekaj, koliko riječi je bilo u pitanju?“ Usta zaključana ključićem, ruke u pokretima i pantomima može započeti! Igra u kojoj su uvijek zagarantirani smijeh, zabava i kreativnost. Zbog njezine otvorenosti, u njoj će jednako uživati i mladi i stariji. Godine nisu bitne, bitno je stanje duha, što mlađe to veselije! Od različitih životinja, objekata, radnji pa čak i osoba, ova igra otvara se svijetu. U noj se zbilja može postati bilo što ili bilo tko! Ako, pak, netko želi malo „zapapriti“ izazov, predlažemo mu da ograniči pojmove na određeno područje, kao na primjer, pojmove iz romana ili likove iz bajki.

Monopoly

Svima poznati lik, gospodin Monopoly, još uvijek drži visoku poziciju u najboljim društvenim igrama svih vremena! Gospodin Monopoly sa svojim odijelom i cilindrom barem je jednom prošao kroz svačije ruke, a na igru smo uvijek gledali sa smijehom. Kada je u punom zamahu, na ploči za igru isprepliću se zelene i crvene kućice te se upoznaje svijet. Bankar pažljivo pazi na svoje malo blago te je on jedan od najvažnijih igrača igre. Monopoly može zaokupiti igračima pažnju toliko jako da igra zna potrajati i satima. No, šaljemo vam malu poruku za kraj! Ako se ne možete dogovoriti oko toga tko igra bankara, igrajte pošteno! Igra poput Kamen, škare i papir može vrlo lako riješiti kompliciranu dilemu!

Igrajte i zabavljajte se! Kad odlučite da je igara dosta, prošetajte, provozajte se biciklom ili vježbajte!! 

Foto: piyabay free photos