Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ Sisak danas je ponovno započeo s provođenjem svojih djelatnosti, ali na novoj adresi. Tako će od danas korisnici Dječjeg odjela knjižnice sudjelovati u svim aktivnostima koje će se provoditi u sklopu Odjela na lokaciji Ulica Ante Starčevića 20. Novi prostor knjižnice možete posjetiti svakog radnog dana od 8 do 17 sati te subotom od 8 do 12 sati.

Dosadašnji prostor Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice koji je djelovao u Kranjčevićevoj ulici, nastradao je nažalost 29. prosinca prošle godine za vrijeme razornog potresa koji je pogodio područje grada Siska, ali i mnoga mjesta diljem naše Županije, posebice područje Banovine. Mnoge generacije su upravo na tom Odjelu čitale svoje prve slikovnice, mnogi su upravo tamo razvili neizmjernu ljubav prema pisanoj riječi. Stoga su djelatnici knjižnice uz pomoć volontera i prijatelja nastojali što prije iseliti sve vrijedne knjige i sav edukativni sadržaj za naše najmlađe sugrađane te se što prije useliti u novi prostor kako bi mogli nastaviti provoditi svoje aktivnosti.

Knjižnica je putem svoje facebook stranice također pozvala sve građane i korisnike Dječjeg odjela da ih posjete na novoj lokaciji od 15. ožujka do 15. travnja 2021. godine te besplatno učlane svojeg predškolarca ili osnovnoškolca, a svoje korisnike podsjećaju i da do 1. travnja mogu vratiti sve zadužene naslove bez plaćanja zakasnine.
Sigurni smo da će Odjel uskoro započeti s provedbom sadržajno bogatog programa ali i raznim radionicama s kojima su oduvijek oduševljavali naše najmlađe sugrađane ali i njihove roditelje.

Izvor: nkc-sisak.hr, facebook Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak
Foto: Facebook Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak