Dan zajedništva, ponosa i sreće obilježava se danas, 16. srpnja u našoj domovini, ali i šire, u znak sjećanja na nezapamćeni uspjeh naše nogometne reprezentacije.
Još nam je svima u živom sjećanju Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, sreća i nemjerljivi ponos koju su nam priuštili naši nogometni divovi, naši “Vatreni reprezentativci” ostavivši srce na terenu u Rusiji.

Inicijativa o obilježavanju ovog dana došla je od izbornika Vatrenih Zlatka Dalića i Organizatora bez granica.

U svibnju ove godine, u Vukovaru je održan 2. festival pod nazivom „Svi zajedno hrvatsko naj“, čiji je ambasador bio izbornik Zlatko Dalić koji je tada rekao kako bi volio da se taj dan obilježava kao Dan zajedništva, ponosa i sreće.
Poziv na sudjelovanje upućen je svim općinama i gradovima u Hrvatskoj. Danas ćemo svjedočiti tome tko se sve odazvao i pripremio posebne sadržaje za svoje građane. Hoće li među njima biti i naš grad, grad Sisak?

Svi smo pozvani prisjetiti se dana kakav se pamti za cijeli život, dana koji je izazvao nebrojenu gomilu emocija i vremena kada je cijela Hrvatska disala kao jedno.

Doček „Vatrenih“ na glavnom zagrebačkom trgu nešto je što se nikad ne zaboravlja, što se pamti i čuva za buduće generacije.

Tijekom posebne emisije od 21 sat na Prvome programu HTV-a prisjetit ćemo se tog veličanstvenog događaja i slike koja je obišla svijet.

Budite dio ovog Dana zajedništva, ponosa i sreće!

Izvor: sport.hrt.hr
Foto:youtube.com, hns.hr