U subotu 18.05.2019. održan je 10. Podravina open u Đurđevcu na kojem je nastupalo 320 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Od Tigrića su nastupili Lana Flekač, Fran Crnolatac, David Makar, Tin Glavinić , Lara Pahić, Nela Smiljanić i Vanja Šabić.

Lana Flekač natjecala se u kategoriji mlađih učenica (9.-6. kyu) u kojoj je pomela konkurenciju i pobjedom od 5:0 uzela zlatnu medalju u finalu.

Fran Crnolatac natjecao se u kategoriji mlađih učenika(9.-8.kyu) gdje je ispao u četvrtfinalnom meču. Ipak, protivnik ga je povukao te je imao dvije borbe u repasažu. Prvu je pobijedio, a u drugoj borbi za samu medalju ipak nije uspio uzeti odličje te završio na petom mjestu.

Tin Glavinić i David Makar natjecali su se u kategoriji mlađih učenika (open). Tin se ovoga puta nije uspio probiti u finale, ali ga je protivnik povukao u borbu za broncu koja mu je ovog puta izmakla za dlaku. David se pobio u finale gdje je osvojio veliko drugo mjesto. David se kasnije natjecao u nešto starijoj konkurenciji  u kategoriji učenika (9.-6.kyu) gdje je pobjedom u repasažu osvojio broncu.

David Makar, Tin Glavinić i Fran Crnolatac natjecali su se kao kata tim u kategoriji mlađih učenika gdje su pobjedom domaćina u finalu osvojili zlatnu medalju.

Nela Smiljanić natjecala se u kategoriji učenice (9.-6. kyu) gdje je s tri odlične pobjede od 5:0 ostvarila finalni meč. U finalu Nela ipak gubi od nešto iskusnije protivnice te osvaja fantastično drugo mjesto.

Lara Pahić i Vanja Šabić natjecale su se u kategoriji učenica (open) gdje su obje , svaka na svom dijelu ždrijeba, ostvarile polufinalni meč. I Pahić i Šabić izgubile su u polufinalu te ostvarile repasažni meč, ali ipak ovog puta nisu uspjele uzeti bronce te su završile na petom mjestu.

Lara Pahić, Nela Smiljanić i Vanja Šabić radile su kata tim u kategoriji učenica gdje su pobjedom od 5: protiv ekipa iz Osijeka osigurale svoje mjesto na tronu.

Tigrići su i ovog puta odradili fantastične izvedbe, neki su uzeli medalje neki ipak nisu uspjeli, ali najvažnije je da su  oni i njihova trenerica Iva zadovoljni radom. Sezona je pri kraju , ali neke tigriće idući vikend očekuje najvažnije natjecanje u godini , Državno prvenstvo koje će se održati u Osijeku.

Izvor: KK “Tigar”