„ONOME TKO ČITA KNJIGE KAO ŠTO SLUŠA PRIJATELJA, KNJIGE ĆE MU SE OTVORITI I POSTAT ĆE NJEGOVE. ŠTO PROČITA OSTAT ĆE NJEGOVO, RAZVESELJAVAT ĆE GA I TJEŠITI, KAO ŠTO TO SAMO PRIJATELJI ZNAJU.“
(
H. Hesse )

Za sve one kojima je knjiga pravi prijatelj, radosna vijest! Nakon što su gradska natjecanja u čitanju naglas pri kraju, slijedi Županijsko natjecanje u čitanju naglas za Sisačko – moslavačku županiju.
Ono će se održati u četvrtak, 25.listopada 2018. godine s početkom u 17 sati, u Ogranku Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.
Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda, onima koji vole čitati, osobito naglas.
Ciljevi ovoga natjecanja su, sukladno tome, poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje usmenog izražavanja i razvijanje motivacijskih sposobnosti.
Natjecatelji se natječu u dvije kategorije: mlađa za učenike 3., 4. i 5. razreda te starija za učenike 6., 7. i 8. razreda.

Sudjelovanjem u natjecanju, mladi čitači predstavljaju knjigu po vlastitom izboru. U obzir dolaze prozna djela hrvatske i strane književnosti, primjerena uzrastu natjecatelja.
Vjerujemo da će ovo biti pravi užitak za sve željne glasnog i jasnog čitanja!!
No, tu priči nije kraj! Slavljenje knjige i čitanja svoj će vrhunac imati 22. i 23. studenog ove godine, kada će Sisak biti domaćin šestog Državnog natjecanja u čitanju naglas.

 

Foto: pixabay, nkc – sisak.hr