Prošlog vikenda 17.-19.01.2020., u Samoboru, održan je 29.međunarodni turnir Grand Prix Croatia. Jedan od to od najprestižnijih karate turnira u ovom dijelu Europe gdje je nastupilo u svim kategorijama više od dvije tisuće natjecatelja iz 22 države: Azerbajdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Danske, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Norveške, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine i Hrvatske.
Na sva tri dana natjecanja nastupili su i članovi Športskog Karate Kluba Tigar: Nikolina Golomboš, Roko Dumbović, Lucija Bunjevac, Tia Škrljac, Luka Stefano Ciprić i Korina Klarić.

Prvog dana natjecanja, naša Nikolina Golomboš u kategoriji U16 borbe +54kg probija se u četvrtfinale gdje gubi od favorizirane Ukrainke, te kasnije u repasažnoj borbi od protivnice iz Srbije. Roko Dumbović u kategoriji U16 -52kg u prvom kolu gubi pri rezultatu 1:1 zbog prednosti prvog boda.

Drugi dan natjecanja, Lucija Bunjevac izvrsno otvara turnir u kategoriji U18 +59kg pobjedom protiv favorizirane Crnogorke. Lucija nastavlja pobjeđivati sve do četvrtfinala gdje gubi od jake Ukrainke. U repasažnom meču nesretno gubi nakon poćetnog vodstva od iskusne Bugarke.

Tia Škrljac u svom prvom nastupu u kategoriji U18 -59kg gubi neizvjesan 1:2 meč od Ukrainke koja ulazi u finale i osigurava nam repasaž gdje Tia pobjeđuje neugodnu Talijanku te u slijedećem meču gubi od favorizirane Bugarke. Jako dobar prvi nastup u U18 za našu Tiu.

Za Luku Stefana Ciprića, aktualnog državnog prvaka , ovo je bio drugi izborni turnir za dolazeće Europsko prvenstvo u Mađarskoj. Luka se jakim nastupom kroz tri meča probio do polufinala gdje gubi od starog znanca, Azerbajdžanca kojeg je pobijedio za broncu na zadnjem EP u Danskoj, nakon čega pobjeđuje Mađara i uzima veliku broncu kojom potvrđuje plasman na EP u Budimpešti u veljači.

Treći dan, naša Korina Klarić nastupa u U14 -45kg gdje prvi meč pobjeđuje Bjeloruskinju 5:0 ali drugi gubi 2:5. Izvrstan nastup za našu Korinu koja se priprema za nadolazeće državno prvenstvo.

Pohvale cijelom timu ŠKK “Tigar” na reprezentativnom nastupu!

Izvor: KK “Tigar”