Caritas Sisačke biskupije potpisao je u petak, 25. ožujka 2022. s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao posredničkim tijelom za Europski fond za najpotrebitije (FEAD), ugovor o dodjeli sredstava za projekt „Caritasovi paketi radosti III.“.

Cilj projekta je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Sisačke biskupije pružanjem nefinancijske pomoći, podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština te doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijim osobama.

Sredstva su dodijeljena kroz poziv „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“, a ukupna vrijednost projekta iznosi 4.119.966,53 kn.

Projektne aktivnosti provodit će se kao i do sada na području Sisačke biskupije koja obuhvaća Sisačko–moslavačku te dio Zagrebačke i Karlovačke županije i dio Grada Zagreba. Riječ je o geografski velikom području na kojem je stanovništvo disperzirano. Upravo iz tog razloga predviđena je distribucija paketa kroz distributivne centre župnih Caritasa koji čine razvijenu mrežu distribucije humanitarne pomoći kroz volonterski angažman župljana – volontera te uspješno provode različite projekte. Kroz godine humanitarnog volonterskog rada stečeno je znanje, iskustvo i osigurani dostatni ljudski kapaciteti za provedbu projekta ovakvog opsega što je potvrđeno i uspješnom provedbom prijašnjeg projekta financiranog iz FEAD-a.

Izvor: Sisačka biskupija