Sisački biskup Vlado Košić susreo se, u ponedjeljak 25. siječnja u Sisku, s izaslanstvom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj koje je predvodio muftija Aziz Hasanović. U biskupovoj pratnji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, ekonom mons. Zdravko Novak i katedralni župnik preč. Marko Karača, a u izaslanstvu Mešihata bili su i veleposlanici Turske, Azerbajdžana, Irana, Maroka, Egipta, Alžira, Libije, Malezije, Indonezije i Iraka.

Na početku susreta muftija Hasanović je rekao kako je ovaj posjet Sisku i Petrinji izraz blizine i zajedništva s biskupom, vjernicima i ljudima ovoga kraja koji su pretrpjeli veliko stradanje. Ustvrdio je i kako posjet nazočnih deset veleposlanika znači i potporu 800 milijuna stanovnika koliko oni predstavljaju.

Biskup je gostima pokazao u potresu srušenu katedralu Uzvišenja sv. Križa te ih upoznao sa situacijom na terenu, posebno radom Caritasa koji pomaže svima bez obzira na vjeru i naciju. Između ostalog iznio je i podatak kako jučer na području biskupije od 63 župe zbog oštećenja u 31 župnoj crkvi nisu bila održana misna slavlja. Biskup je zahvalio muftiji Hasanoviću na dolasku i na pomoći koju je Islamska zajednica uputila biskupiji ustvrdivši kako se prijatelji poznaju u nevolji.


(SV)