Potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved u utorak, 23.veljače 2021. godine u Petrinji je primio predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Vukadina i suradnike.

Potpredsjednik Vlade RH Medved upoznao je izaslanstvo s aktivnostima Stožera u saniranju šteta i pripremi poslijepotresne obnove.

Hercegbosanska županija pripremila je donaciju od 400 kubičnih metara drvne građe za obnovu kuća, odnosno krovova stradalih u razornom potresu na Banovini, kazao je na sastanku predsjednik Vlade Županije Vukadin. Donacija će, dodao je, biti dopremljena na Banovinu početkom građevinske sezone tijekom travnja.

Najavljena je i novčana pomoć Hercegbosanske županije stanovnicima Sisačko-moslavačke županije. Povrh toga, vlasnici drvoprerađivačkih poduzeća s područja Hercegbosanske županije izrazili su nakanu da donacijama dodatno pomognu Banovini.

Tomo Medved zahvalio je predsjedniku Vlade Vukadinu i gospodarstvenicima na konkretnim izrazima solidarnosti u nevolji koja je krajem prošle godine pogodila sisačko-moslavački kraj.

U izaslanstvu Hercegbosanske županije bili su i tamošnji ministar poljoprivrede, ministar unutarnjih poslova, gradonačelnik Tomislavgrada i poduzetnici.

Izvor: potresinfo.gov.hr
Foto: potresinfo.gov.hr