Održana je redovna godišnja Skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Dana 7. prosinca održana je redovna godišnja Skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije. Skupštini su nazočili predstavnici 44 udruge članice od ukupno 76 članica koliko ih sada Zajednica broji.

Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu, kao i Plan rada za 2024., te Financijski plan za isto razdoblje. Također, donesen je novi Statut te Pravilnik o dodjeli novčanih potpora aktivnostima članica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, Pravilnik o financiranju predsmotri i županijskih smotri te financiranju sudjelovanja na smotrama i manifestacijama od nacionalnog značenja te Pravilnik o dodijeli sredstava udrugama za obilježavanje obljetnica.

Predsjednica Zajednice, Ivanka Roksandić, istaknula je izuzetne izazove u poslovanju u prethodnoj godini koja je zapravo značila ponovno aktiviranje udruga članica nakon pandemijskih godina i godina koje su uslijedile nakon potresa. Zahvalila je članicama na predanom radu i postignutim uspjesima na smotrama i susretima te podršci Upravnog odbora. Izrazila je nadu u veći značaj kulturnog amaterizma u RH.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije, gospođa Robertina Štajdohar, u svojstvu izaslanice župana Ivana Celjaka, snažno je podržala planove Zajednice. Pohvalila je dosadašnji predan i plodonosan rad te obećala financijsku podršku, posebno nakon završetka obnove objekata oštećenih potresom. Naglasila je kako županija Sisačko-moslavačka trenutno ulaže značajne napore u obnovu objekata namijenjenih kulturi, čime pokazuje predanost razvoju kulture u županiji.