Susret ministranata s područja Sisačke biskupije održan je u nedjelju, 18. lipnja, u župi sv. Kvirina u Sisku. Na susretu su sudjelovali ministranti i ministrantice iz desetak župa, a bogat program prepun igre i druženja osmislio je biskupijski povjerenik za duhovna zvanja, Damir Kunić.

Susret je završen misnim slavljem koje je u bazilici predvodio sisački biskup Vlado Košić. Koncelebrirali su župnik iz Ivanić-Grada, Branko Koretić, domaći župnik Robert Jakica i župnik vikar Kristijan Pezić, te povjerenik Damir Kunić. Na susretu je prije mise sudjelovao i upravitelj župe Voloder, Marijan Štingl.

Biskup je u homiliji potaknuo ministrante da se ne umore u služenju oltaru, jer to znači služiti Bogu i Crkvi. “Oni nisu samo ures liturgije, nego se i uče onome što svi mi vjernici trebamo biti – oni koji služe. U evanđelju je Isus pozvao svoje učenike na molitvu: Molite Oca da pošalje radnika u žetvu svoju. Žetva je velika, a radnika je malo. Doista, postoji mnogo posla za svećenike, redovnike i redovnice, ali iako Gospodin zove, mladi se ne odazivaju. Odazvati se Gospodinu znači dati se na raspolaganje i Bogu i Crkvi, u službi ljudima”, poručio je biskup.

Na kraju, povjerenik Kunić izrazio je nadu da će susreti ministranata u bazilici postati tradicija u biskupiji.