Nakon 18 mjeseci uspješne provedbe projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“, u petak 3. prosinca u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku održana je njegova završna konferencija.

Ovim projektom osnažen je radni potencijal 23 teže zapošljive žene s područja grada Siska te je potaknuta njihova socijalna uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Također, kroz proteklih 12 mjeseci povećana je i kvaliteta života za 157 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba kojima su one pružale pomoć i podršku.

Zaposlene žene prošle su i osposobljavanje za aranžera cvijeća čime su stekle dodatno obrazovanje, nova znanja i sposobnosti kako bi se što lakše vratile na tržište rada i došle do posla. Zato im je tom prigodom ravnateljica Caritasa Kristina Radić uručila je uvjerenja o uspješno završenom programu obrazovanja.

Koliki je značaj ovog projekta posvjedočile su okupljenima zaposlenice Blaženka Krznarević i Ivančica Velić, ali i krajnji korisnici kojima će biti teško naviknuti se da ih nitko ne obilazi. Zato je u planu Caritasa Sisačke biskupije i nadalje provoditi projekt Zaželi, a otvaranje novog Poziva za dodjelu za njegovo financiranje željno očekuju nezaposlene žene te posebno stari i nemoćni kojima je njihova pomoć zaista neophodna.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.875.319,59 kuna, a sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva Europske unije, a 15% sredstva proračuna Republike Hrvatske.
Partneri na projektu bili su Centar za socijalnu skrb Sisak te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.

Izvor: (SV)