U subotu, 8. veljače 2020., dramska skupina „Glumci župljani“ iz Budaševa gostovala je u Novskoj prikazavši novljanskoj publici dokumentarno – scenski prikaz o životu blaženog Alojzija Stepinca.
Gostovanje je organizirano u suradnji i organizaciji predstavnika UHDDR Temeljni ogranak Budaševo, UHDDR Gradski ogranak Novska, upravitelja Župe blaženog Alojzija Stepinca Novska i Pučkog otvorenog učilišta Novske.
Po dolasku u Novsku Budaševčani su u pratnji domaćina posjetili i razgledali Muzejsku zavičajnu zbirku Grada Novske, „Muzejsku zbirku Sajko“ – stalni postav s 341 predmeta iz prošlosti Novske.

Predstava „Život blaženog Alojzija Stepinca održana je u Pučkom otvorenom učilištu uz prisustvo brojnih Novljana koji su izvedbu nazvali doista izvrsnom i poučnom.

„Večerašnja izvedba naše predstave je petnaesta po redu. Na puno smo mjesta glumili, pronosili istinu o našem zaštitniku, promovirali narodnu nošnju posavskog kraja i sve to s jednim ciljem, a to je promocija lika Alojzija Stepinca.
Drago nam je da smo i u Novskoj mogli progovoriti o njemu i to pred župljanima njegove župe i ostalim Novljanima, baš uoči blagdana Stepinčeva.
Zahvaljujemo domaćinima na više nego srdačnoj dobrodošlici“, hvala svima koji su pomogli u organizaciji ovog nastupa te našem župniku vlč. Krešimiru Buliću na potpori bez koje ne bismo uvijek mogli izrealizirati naša goastovanja”, rekla je Ljiljana Slunjski voditeljica dramske amaterske skupine „Glumci župljani koja već tri godine izvodi ovu predstavu diljem Lijepe naše.

Izvor: Z.V.