Kako smo i najavljivali, prošli vikend je u Budaševu bio u znaku nogometa. NK BSK Budaševo organizirao je tradicionalni Memorijalni turnir BSK – ovcima u spomen na sve poginule i preminule bivše igrače i članove Uprave NK BSK Budaševo.
Svake godine početkom mjeseca kolovoza održava se ovaj turnir uz nastup četiri nogometna kluba uglavnom sa područja Siska i Sisačko-moslavačke Županije.
Ove godine na turniru su nastupile ekipe NK TŠK 1932 Topolovac, ŠNK FRANKOPAN Galdovo, NK POSAVINA Preloščica i domaćin NK BSK Budaševo.
U subotu su održane polufinalne utakmice u kojima je ŠNK Frankopan Galdovo pobijedio NK TŠK 1932 Topolovac sa 2:1, a NK Posavina Preloščica je pobijedila domaćina NK BSK Budaševo s 3:0.
U nedjelju je u utakmici za treće mjesto N K BSK Budaševo pobijedio prošlogodišnjeg pobjednika NK TŠK Topolovac s 2:1, a u finalu je ŠNK Frankopan Galdovo pobijedio NK Posavina Preloščica sa 7:0 i zasluženo osvojio prvo mjesto, pehar za pobjednika turnira i prijelazni pehar za pobjednika turnira.

Na turniru je minutom šutnje odana počast svim preminulim i poginuli bivšim igračima i članovim Uprave BSK-a, a predstavnici Sisačko-moslavačke županije, Hrvatskog nogometnog saveza Sisačko-moslavačke Županije i svih ekipa na turniru zapalili su svijeće i pomolili se kod križa u Budaševu.

Nakon finalne utakmice su zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić, kao predstavnici pokrovitelja turnira Sisačko-moslavačke županije, ekipama uručili prigodne pehare te je nastavljeno zajedničko druženje gostiju, uzvanika, igrača i uprava klubova.

Izvor: Z.V.