Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u podizanje standarda u školama u kojima je osnivač. Bolji uvjeti za boravak u školi osigurani su i u Osnovnoj školi Braća Radić u Martinskoj Vesi gdje je obnovljena školska kuhinja i sanitarni čvor. Sredstva u iznosu 342.282,68 kuna osigurala je Sisačko-moslavačka županija, a župan Ivan Celjak obišao je u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine novu kuhinju u kojoj će se dnevno pripremati 105 obroka.

„Rekonstrukcija je obuhvaćala zamjenu svih instalacija i sanitarija te sanaciju podova i stropova. Nabavljena je nova konvekcijska peć sa svom pripadajućom opremom te nova kuhinjska napa. Tako smo omogućili pripremu kvalitetnih i raznovrsnih obroka što je izuzetno važno za naše učenike“, rekao je župan Celjak.

Ravnateljica škole Verica Pleša je zahvalila županu i Sisačko-moslavačkoj županiji na ovoj vrijednoj investiciji koja će doprinijeti većoj kvaliteti boravka učenika u školi.

„Školska kuhinja se nije obnavljala 31 godinu od kada je izgrađena škola i zahvaljujem županu i Sisačko-moslavačkoj županiji koja je prepoznala potrebu za obnovom nove kuhinje čime su stvoreni puno bolji uvjeti nego što su bili do sada. Dnevno ćemo pripremati 105 obroka, a u školskoj kuhinji hrani se 98 učenika od ukupno 102 učenika“, naglasila je ravnateljica škole.

Župan Ivan Celjak, sa zamjenikom Mihaelom Jurićem te pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertinom Štajdohar, prisustvovao je i prigodnom programu kojeg su priredili učenici i nastavnici škole u povodu blagdana sv. Nikole nakon čega je župan svu djecu darivao slatkišima.