U povodu Međunarodnog praznika rada, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uputila je čestitku sugrađankama i sugrađanima pozvavši na tradicionalno druženje u Perivoju Viktorovac.

„Prvog svibnja slavimo postignuća generacija radnika koji su se morali za svoja prava boriti na najteži mogući način, svojim tijelima i svojim životima. Valja upamtiti i da je antifašistička borba u Hrvatskoj tijekom Drugog svjetskog rata bila nedjeljivo povezana i s borbom za radnička prava. Danas njihovu borbu nažalost uzimamo zdravo za gotovo, a poneki se čak u ime njihove žrtve neopravdano samonagrađuju privilegijama i povlasticama. Pravi smisao borbe za one koji su izrabljivani i potlačeni se izgubio. A izrabljivanih i potlačenih ima i danas, posebno među onima koji žive u stalnom riziku od siromaštva, zatim oni kojima je dostojanstvo ugroženo nakon što su završili radni vijek, pa i među ženama koje su potplaćene u odnosu na muške radnike. Bitka se nastavlja i dalje za njih, a pravo na dostojanstveno obilježavanje Međunarodnog dana radništva je jedna od borbi koju ne smijemo izgubiti. Sretan Prvi maj želim svim Siščankama i Siščanima, a posebno bivšim i sadašnjim radnicima“.

 


Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić na stranicama Sisačko-moslavačke županije, čestitao je Međunarodni dan rada i blagdan svetog Josipa Radnika.

  

“Svijet u kojem živimo mora priznati i prepoznati dostojanstvo rada i temeljno pravo na rad svakog čovjeka.

Radnice i radnici stvaraju novu vrijednost, pokreću i omogućavaju život zajednice.
U ime svih svojih suradnika i u svoje osobno ime čestitam vam Međunarodni dan rada i blagdan svetog Josipa Radnika.”


Foto: smz.hr; lokalni.vecernji.hr/Nikola Čutuk/PIXSELL