Župan Ivan Celjak ponovno je posjetio gradilište koje će promijeniti vizuru ulaska u Grad Sisak te izrazio zadovoljstvo što su radovi krenuli i što u Vladi Republike Hrvatske imamo pouzdanog partnera koji je posredstvom Hrvatskih cesta u obnovu cestovne infrastrukture na području Siska uložio više od 162.000.000,00 kn.

”Radovi na izgradnji mosta preko rijeke Odre napreduju jako dobro. Ovo je projekt koji Siščanke i Siščani čekaju godinama. Radi se o vrlo bitnom projektu za Sisak ali i Sisačko-moslavačku županiju. Dovršetkom ovog projekta, spojne ceste dužine 3200 metara, koja uključuje i novi most preko rijeke Odre, dužine od prilike oko 90 metara, 4 trake, zatim kružnog toka u Starom Pračnu, promjera 55 metara, čvorište Odra Sisačka, čvorište Stupno, dakle cijeli taj projekt, spojna cesta spaja se na izlaz Sisak, buduće autoceste, odnosno buduće dionica autoceste Lekenik-Sisak. Ovaj most je važan i za razvoj gospodarstva kao i dovršetak autoceste do Siska, jer izgradnjom mosta, izgradnjom autoceste Sisak će se bolje prometno povezati sa Zagrebom a to isto tako znači i dolazak investitora na naše područje.”, izjavio je župan Ivan Celjak.

Važna ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području županije su: 2,5 milijuna kuna za interventnu sanaciju mosta Galdovo, 83,5 milijuna kuna za sanaciju mosta Gromova, 7,3 milijuna kuna za sanaciju mosta Stupno, 65 milijuna kuna za 1. i 2. fazu etapne izgradnje spojne ceste buduće autoceste, 3,6 milijuna kuna za kružni tok na području Novog Pračna i 10 milijuna kuna za sanaciju mosta Brest na području Petrinje.

Foto: smž