ŽUPAN IVAN CELJAK SUSREO SE S PREDSTAVNICIMA SVJETSKE BANKE I MINISTARSTVA PROSTORNOG UREĐENJA, GRADITELJSTVA I DRŽAVNE IMOVINE vezano uz gradnju Ekonomske škole Sisak i Srednje škole Petrinja


Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak susreo se s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.
U suradnji s Ministarstvom, Županija je pripremila projekte koji se mogu financirati iz zajma Svjetske banke, a vezani su uz katastrofu koja je pogodila područje Sisačko-moslavačke županije.

„Predmet sastanka bile su dvije srednje škole – jedna na području Siska, druga na području Petrinje, a čija je izgradnja nužna jer su učenici i Ekonomske škole Sisak i Srednje škole Petrinja uslijed razornih potresa ostali bez objekta u kojem mogu pohađati nastavu“ – izjavio je župan Celjak.

Župan je poveo u obilazak predstavnike Svjetske banke i Ministarstva na lokaciju buduće Ekonomske škole Sisak za koju Sisačko-moslavačka županija ima pripremljenu dokumentaciju. Potom je slijedio obilazak stradale zgrade koja ima crvenu naljepnicu, a koju su koristili učenici Ekonomske škole te je obilazak nastavljen u Petrinji u okviru buduće srednje škole, a nekadašnje zgrade Gavrilovića.

Na području Sisačko-moslavačke županije je uslijed potresa oštećen 21 školski objekt. Županija je obnovila 9 objekata i učenici u njima sada pohađaju nastavu, no preostalih 11 objekata treba potpunu obnovu ( 5 ih je sa žutom oznakom, a 6 ih je s crvenom oznakom).

„Zbog velikih materijalnih šteta na zgradama ustanova i zgradama u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije, a koja obnova zahtjeva značajna financijska sredstva, nećemo moći sami obnoviti sve, stoga je i prisutnost Vlade i pomoć Svjetske banke itekako potrebna. Na današnjem je sastanku dogovorena suradnja i konkretna pomoć vezana uz dobivanje zajma i informacija iz prve ruke oko potrebne dokumentacije“ – izjavio je župan Celjak.