Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, započeo je u petak 21. lipnja u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline. Trodnevni molitveni susret mladih prožet je katehezama, snažnim svjedočanstvima, molitvom, klanjanjem, pjesmom i plesom, a uz sisačkog biskupa Vladu Košića na Mladifestu sudjeluju i fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić, vlč. Branko Koretić, Božja pobjeda, Alan Hržica i Darko Pavičić.

Geslo susreta „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14) izabrano je jer na poseban način govori da je Isus Krist taj oko kojeg se svi okupljaju i upravo oko njega već se prvog dana našlo više stotina hodočasnika pristiglih iz cijele Hrvatske, Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine. Ova tri dana ujedno su i uvodnik u završetak Godine posvećene mladima u Sisačkoj biskupiji, a koja će biti zaključena upravo na 30. Međunarodnom susretu mladih u Međugorju.

Ovaj prvi Mladifest u Hrvatskoj organizira Zajednica Marijine legije iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

Izvor: (SV)