Nisu samo visibabe vjesnici proljeća, vlasnici kućnih ljubimaca često muku muče s promjenom vremena kada ljubimcima pojačano opada dlaka. Stoga tragaju za čarobnim rješenjem. Ono  je vrlo jednostavno – nema ga ! No postoji nekoliko savjeta koji mogu pomoći vlasnicima kućnih ljubimaca.

  • Četkanje!

Pravilnim četkanjem dlake psa uklanja se stara dlaka i smanjuje mogućnost njenog ispadanja po vašem domu, a većina ljubimaca redovito četkanje doživljava i kao ugodnu masažu.

  • Ishrana i Omega masne kiseline

Kako kod ljudi, tako i kod životinja način ishrane vrlo je važan. Brza hrana, nekvalitetni sastojci prehrane, bez nedostatka proteina, zasigurno će doprinjeti pojačanom linjanju. Obratite pozornost na sastav hrane koju kupujete i ne zaboravite na važnost Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina koje su veoma korisne za poboljšanje kože i dlake vašeg ljubimca.

  • Redovito čišćenje

Redovito čistite prostor u kojem boravi vaš ljubimac, no pritom izbjegavajte jaka kemijska sredstva koja mogu ozbiljno naštetiti vašem ljubimcu. Prostirke na kojima većinu vremena borave redovito usisavajte i provjetravajte kako bi se uklonile stanice mrtve kože i otpale dlake.

  • Aktivnost i pažnja

Stres unutar doma u kojem boravi pas zasigurno može utjecati na prekomjerno otpadanje dlake, razdražljivost te gubitak apetita kod psa. Neka se u svom okruženju ljubimac osjeća sigurnim i posvetite mu dovoljno pažnje. Redovite šetnje, istrčavanje pasa ovisno o vrsti pasmine i socijalizacija sa drugim psima, mogu pridonijeti da se vaš ljubimac osjeća sretno.

  • Redoviti pregled kod veterinara

Ne zaboravite na redovite godišnje preglede i kontrole te odmah posjetite veterinara ukoliko kod vašeg ljubimca primjetite izrazitu promjenu ponašanja, gubitak teka, odbijanje vode, promjene na koži i dlaci, neaktivnost psa i slično.