DNEVNA INFORMACIJA 

Policijska uprava Sisačko-moslavačka za dan 15./16. svibnja 2018.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave Sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih su četiri djela počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Kutine te po dva na području Siska, Petrinje i Gvozda.

Počinjene su po četiri prijetnje i krađe male vrijednosti, dvije teške krađe te po jedno krivotvorenje isprave i oštećenje tuđe stvari.

POTJERA ZA BJEGUNCEM NAKON KRAĐE KREME

Na parkiralištu kutinskog trgovačkog centra u Sisačkoj ulici u Kutini policijski službenici su u utorak, 15. svibnja oko 20 sati zamijetili 26-godišnjaka, koji je prethodno u trgovačkom centru prijetio zaštitaru i ukrao kremu. Nakon što je spazio policijski automobil sa svojim se vozilom dao u bijeg, a policajci su ga uz uporabu zvučnih i svjetlosnih signala pokušali zaustaviti, na što se oglušio i dalje bježao, čineći pritom opasnom vožnjom niz prometnih prekršaja. Nakon što je stao izašao je iz vozila i trčeći se udaljio, ali su ga policijski službenici sustigli i uhitili. Prilikom postupanja je vrijeđao i omalovažavao policajce te je uz uporabu sredstava prisile doveden u policijsku postaju. Provjerom je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Tijekom današnjeg dana će uz optužni prijedlog biti doveden na prekršajni sud zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kazneno prijavljen zbog krivotvorene svjedodžbe

Zbog krivotvorenja isprave kazneno je prijavljen 42-godišnji muškarac. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on na neutvrđeni način pribavio krivotvorenu svjedodžbu o završenoj srednjoj školi sa zagrebačkog područja, na osnovu koje se u listopadu 2010. godine zaposlio u petrinjskoj gradskoj službi. Na taj je način krivotvorenu svjedodžbu uporabio kao pravu, sve do rujna 2017. godine kada mu je prekinut radni odnos.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Kutine i Siska, za koja su prijavljena tri počinitelja.

U jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom, a u drugom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti.

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.


Izvor: Iz priopćenja PU SM