U subotu 9. lipnja 2018. godine s početkom u 10:00 sati ispred hotela panonija počinje utrka solarnih automobila.

Program počinje u petak 8. lipnja 2018. godine sa 4. izložbom električnih i hibridnih vozila koja će se održati u ulici Stjepana i Antuna Radića sa početkom u 10.00 sati.

Predstavit će se dvadesetak električnih i hibridnih automobila koji su dostupni na našem tržištu./ Tesla, Renault, Nissan, Mitsubishi, Toyota, AIXAM, Citroen, e-Golf, e-UP, Peugot i BMW. Građani Siska i njihovi gosti imat će mogućnost voziti sve izložene automobile.

Nakon izložbe s početkom u 14:00 sati u hotelu Panonija održati će se 3. konferencija na temu „Razvoj inovativnih i poduzetničkih vještina učenika i studenata“ u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Stručna predavanja su vezana uz razvoj svemirske tehnologije u Hrvatskoj. Predavači su ugledni stručnjaci iz svijeta znanosti, tehnologije i poduzetništva.

Obavještavamo građane kako će Rimska ulica biti prohodna za sav promet!

A u subotu 9. lipnja 2018. godine starta 6. utrka solarnih automobila. Program započinje u 9:00 sati u Hotelu Panonija u Sisku. Start utrke je u 10:00 sati ispred Hotela Panonija. Promet će biti obustavljen ulicama: Ivana Kukuljevića Sakcinskog, dr. Ante Starčevića, Stjepana i Antuna Radića te Matije Gupca do 15h. Rimska ulica biti će otvorena za sav promet.

Javnosti će biti predstavljen 21 solarni automobil koje su izradili učenici iz 17. hrvatskih strukovnih škola te škola iz Slovenije i BiH te jedna ekipa Fakulteta elektrotehnike iz Osijeka. Utrka će se održati ulicama grada Siska.