Svečanosti su nazočili visoki uzvanici premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš te saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Sabora Ivan Celjak.

Danas je u Sisku otvoren Središnji paviljon Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”. Bolnica je teško oštećena u razornom potresu krajem prošle godine, a zbog oštećenih zgrada i brojnih odjela nedostaje prostora. Otvorenjem novog paviljona to će biti djelomično riješeno. Ovo je ujedno i prvi objekt sisačke Opće bolnice koji je novo izgrađen nakon 35 godina, a upravo će nova zgrada sadržavati i objedinjeni hitni bolnički prijem te će pregled moći obaviti na jednom mjestu, bez obzira na dijagnozu, istaknuo je ravnatelj bolnice, dr. Tomislav Dujmenović. Cilj cjelokupnog projekta je omogućiti adekvatniju medicinsku zaštitu i skrb o pacijentima kroz izgradnju i opremanje objekta.

Izaslanik predsjednika Sabora i saborski zastupnik Ivan Celjak najavio je da će prilikom obnove nakon potresa prioritet imati oštećeni zdravstveni objekti u Sisku i Petrinji. Objedinjenjem hitnog prijema i dnevne bolnice osigurana je kvalitetna zdravstvena zaštita za sve Siščanke i Siščane te stanovnike Sisačko-moslavačke županije koji svakodnevno koriste usluge županijske bolnice, istaknuo je Celjak te zahvalio i čestitao bolnici, Županiji i Vladi RH koji su zajedno realizirali ovaj projekt.

Prije dolaska u Sisak, premijer Andrej Plenković sastao se sa saborskim zastupnikom Celjakom u Petrinji te mu izrazio punu podršku u kandidaturi za župana Sisačko-moslavačke županije.

Prilikom svečanog otvorenja Središnjeg paviljona, premijer Plenković je istaknuo kako je to dio ukupnih aktivnosti Vlade na revitalizaciji Banovine, Siska i Sisačko-moslavačke županije. Istaknuo je kako su dnevne bolnice i hitni bolnički prijami otvoreni u još 31 gradu, a sveukupna investicija tih projekata, a time i investicija u hrvatsko zdravstvo iznosi 2, 4 milijarde kuna. To je dokaz da se sustavno radi na kvalitetno dostupnom zdravstvu i to po najsuvremenijim standardima koji će građanima omogućiti i pružiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Također, liječnici i medicinske sestre te tehničko osoblja imat će priliku svoj posao obavljati u kvalitetnijim uvjetima i skrbiti o 170.000 pacijenata koji gravitiraju toj bolnici.

Nakon što je otvorio Središnji paviljon, Plenković je u društvu ostalih visokih uzvanika razgledao neke od odjela te su se nakon toga uputili u središte Siska.