Šime Strikoman u Sisku snimio svoju 664. Milenijsku fotografiju


“Tisuću glasova za svetog blaženika Alojzija Stepinca”

U srijedu 8. svibnja u Sisku je snimljena 664. Milenijska fotografija. Povod snimanju te popratnim događajima  bilo je obilježavanje rođendana blaženog Alojzija Stepinca te godišnjice postavljanja i blagoslova kipa svetom Blaženiku ispred Sisačke katedrale.
Organizator događaja, župa blaženog Alojzija Stepinca iz Budaševa, program je otpočela snimanjem Milenijske fotografije Šime Strikomana.

Nakon snimanja, program je nastavljen promocijom spota za pjesmu „Blaženi Alojzije“ koju izvode ovogodišnji prvopričesnici iz Budaševa. Tekst pjesme napisala je Ljiljana Slunjski, a pjesmu je uglazbio Leon Pavlović.
Video i montažu potpisuje Goran Jurić. Spot za pjesmu sniman je u Budaševu te na prostoru katedralne župe u Sisku kao i u Velikom Kaptolu.
Realizaciju spota financijski je omogućila je Sisačko – moslavačka županija koja je također potpomogla organizatore u pripremi i provedbi cijelog događaja vezanog uz snimanje Milenijske fotografije.

Događaj je završio svečanim misnim slavljem koje je u katedrali Uzvišenja svetog Križa predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons.
Markom Cvitkušićem, župnikom iz Budaševa Krešimirom Bulićem i desetak svećenika.

Na sami događaj, uz župljane iz Budaševa i okolnih župa te sisačkog biskupa Vlade Košića, odazvali su se brojni ugledni gosti: izaslanik predsjednice Republike Hrvatske general Drago Matanović, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, europarlamentarka Marijenan Petir, saborski zastupnici, autor kipa ispred katedrale Tomislav Kršnjavi, predstavnici 2. gardijske brigade Grom, predstavnici braniteljskih udruga, udruga specijalne policije, stradalnika Domovinskog rata, predstavnici medija te udruga civilnog društva.

Zajedništvom je još jednom iskazana ljubav i duboko poštovanje prema blaženom Alojziju Stepincu – najsvjetlijem liku Crkve u Hrvata.

 

Foto: Siscia.hr, Sisačka biskupija