Grad Novska u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe Sisak, krenuo je u provedbu provedbu projekta „Dnevni centar za starije osobe Novska“ čime će Dnevni centar dobiti vlastiti prostor za provođenje programa i pružanje usluga korisnicima. Projekt se provodi i u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novska i Gradskim društvom Crvenoga križa Novska.

Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 11 milijuna kuna. Kroz odobrena sredstava plan je preurediti zgradu koju su ranije koristile dvije novljanske komunalne tvrtke i gdje se u jednom dijelu prostora već provodi projekt CK Novska, „Aktivna treća dob“ za osobe starije životne dobi. Upravo je za rekonstrukciju tog objekta, gdje će biti smješten Centar, planirana vrijednost radova 3,8 milijuna kuna, a gradonačelnik Novske je u utorak potpisao i Ugovor o prenamjeni i rekonstrukciji zgrade s Mariom Pranjićem, direktorom tvrtke „Venka gradnja d.o.o.“ iz Novske. Bespovratna su sredstva osigurana u punom iznosu iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Početak radova planiran je u mjesecu travnju, a planirani završetak je krajem godine.

Cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture, a riječ je o jednoj odličnoj suradnji između Grada Novske i Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.
Gradonačelnik Novske Marin Piletić je istaknuo kako je ovaj projekt zapravo uvod u izgradnju Doma za starije u Novskoj, a Grad Novska ovim je projektom dobio novu izvaninstitucionalnu uslugu za svoje starije sugrađane koji će pružiti svu potrebnu podršku i dostupnost socijalnih usluga starijim osobama.

Izvor: novska.in
Foto: novska.in